Catering a domowe obiady

Dobry catering powinien mieć zawsze dania wykonane ze świeżych i zdrowych produktów. Nie chodzi tu tylko o to by jedzenie nie było stare, zgniłe i spleśniałe, bo to jest oczywiste, ale też żeby było nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Doskonały i godny polecenia catering powinien serwować pyszne domowe obiady

obiadJak to zrobić? W końcu firma cateringowa obsługuje nieraz kilka imprez w ciągu dnia, jedzenia jest więc sporo, zawsze powinno więc być świeże. Jednak niektóre produkty szybko się psują, lub są rzadko używane, a nie możemy zamówić jednej sztuki awokado, czy trzech liczi, tylko przynajmniej jedną skrzynkę. Dobrze jest zatem znaleźć lokalnych rolników, którzy będą nam na bieżąco dostarczać najlepsze produkty. Oczywiście, wspomniane owoce egzotyczne u nas nie rosną, ale inne warzywa i owoce możemy dobierać sobie regularnie, podobnie jak mięso, które powinno pochodzić z lokalnych hodowli. Catering w Szczecinie ma łatwiej jeśli chodzi o ryby, bo zawsze są świeże dostawy. Obiady-szczecin rybne są zatem ich specjalnością. Taka lokalna współpraca wychodzi wszystkim na dobre. Rolnicy się cieszą, ze mają nabywców na towar, właściciele firm cateringowych cieszą się, że mają koło siebie dobrych dostawców, a przy okazji lokalny rynek bardzo na tym korzysta. Obiady ugotowane z takich składników będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe i świeże. Klienci na pewno to docenią i będą chcieli znowu zamawiać u nas nasze jedzenie.

Zatem nasz biznes będzie się rozwijał, klienci będą polecali sobie nas wzajemnie, a my będziemy mieli pełne ręce roboty i dużo pracy przez cały czas.