Sala weselna czyli rozwój restauracji w Warszawie

Od kilku lat prowadzę małą restaurację specjalizująca się w kuchni polskiej i regionalnej. Nie żebym miała coś przeciwko daniom włoskich, chińskim, czy japońskim, ale uznałam, ze w okolicy przyda się takie miejsce, gdzie można coś smacznie i zdrowo zjeść, a przede wszystkim gdzie będą dania z lokalnych składników i przepisów, tak jak gotowały nasze mamy i babcie.

Sala bankietowa w Warszawie – mój pomysł na biznes

sala bankietowaWiele osób nie zna kuchni regionalnej, albo uważa, ze nie jest ona warta uwagi, a to nieprawda. Często polskie dania są dużo bardziej wykwintne i eleganckie, a także smaczniejsze, niż się wielu osobom wydaje. Ostatnio postanowiłam jednak rozwinąć własny biznes i postawiłam na organizację wesel. Sala weselna będzie dopełnieniem mojej restauracji, która będzie serwowała dania na weselu. Dookoła mam duży teren, który do tej pory leżał niezagospodarowany, więc mam tyle miejsca, żeby taki budynek tam stanął.

Sala bankietowa w Warszawie to żadna nowość, ale liczę na swoich klientów, którzy przychodzą do mnie na jedzenie, to może i przyszliby zorganizować tutaj swoje wesele. Wiedziałam, że zanim stanę się rozpoznawalnym domem weselnym to trochę potrwa, ale restauracja przynosi wystarczające zyski, żeby gdzieś je zainwestować. Lepszych produktów już nie kupię, wszystko jest wyremontowane, a sprzęty względnie nowe, więc nic nie muszę wymieniać.

Sala bankietowa to jest to, co pozwoli mi się rozwinąć. Najpierw jednak trzeba uzyskać pozwolenia na budowę, wypełnić masę papierów i formalności, znaleźć ekipę budowlaną, projekt budynku, a potem jeszcze wyposażenie, dekoracje, reklama w lokalnych mediach. Tyle tego wszystkiego jest, że nie wiem czy sobie poradzę, mimo iż wiem, że taka sala bankietowa to będzie świetna sprawa.